The little devil in me

Ni ska veta att jag försöker låta bli, men ibland kan jag bara inte undvika att gotta mig åt andras elände. I det här fallet gäller det Zlatans uttalande

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/zlatan-trott-pa-att-jamforas-med-damer_8851520.svd?sidan=1

där han bland annat säger

När jag kommer ut i Europa jämför de mig med Messi och Ronaldo. När jag kommer hem jämför de mig med en damspelare. Ska jag behöva skämmas för att vara en svensk fotbollsspelare?

Givetvis svallar känslorna starka i det svenska medieetablissemanget efter ett uttalande som detta. Dumt, förnedrande och nedtryckande är några av de kommentarer som ventileras.

Det roliga i situationen är givetvis det syntax error som inträffar i den mediesvenska tankeverksamheten. Zlatan är ofta det praktexempel man använder sig av då mångfaldens förträfflighet skall proklameras. Uttalanden som det ovan står givetvis i kontrast till den politiskt korrekta bild som eftersträvas, varav viss intellektuell friktion uppstår.

Å ena sidan ska hans insatser berömmas, ofta på andra grunder än att han är en skicklig fotbollsspelare, och å andra sidan ska han också fördömas. Balansgången är hårfin och underhållningen total.

God fortsättning! 🙂

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s